O salata rapida care va fi pe gustul vostru daca va plac legumele ametite putin pe gratar sau intr-o tigaie. Este o reteta pentru o cina rapida intr-o seara in care toata familia sta la masa.
In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine.
Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa.
Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o lingura de sare pe foc, cand fierbe punem in ea varza de bruxelles. Lasam sa fiarba cateva minute (5-10)
Scurgem varza si o lasam deoparte.
Intr-o tigaie sau pe gratar prajim legumele pana se inmoaie si se rumenesc usor.
Varza de bruxelles o tragem si pe ea in tigaie si o calim usor.
Intr-un vas asezam felii de vanata, dovlecel si varza presraam iaurt si branza de capra si putina sare. Acoperim din nou cu felii de vanata, dovlecel si bucati de varza iaurt si branza, iar deasupra germeni.
Pofta buna!
Se poate face un sos cu usturoi sau o maioneza.