Initial am vrut sa fac numai cu conopida ...dar fiindca m-am cam intins cu maioneza ,am decis sa mai adaug si citeva cubulete de cartofi fierti . A iesit un deliciu de salata .
Se curata conopida se desparte in bucatele se spala bine si se pune la fiert cu o ceapa intreaga si cateii de usturoi (pentru a-i da un gust mai bun ),se potriveste de sare si se lasa sa fiarba cca. 15 minute ,apoi se strecoara (lasind sa se scurga foarte bine apa )
Apoi o pasam bine cu o furculita si lasam sa se raceasca . Intre timp am pus si 4 cartofi la fiert in coaja cu putina sare .
Intre timp am pregatit maioneza cu 2 galbenusuri fierte si unul crud, am frecat bine galbenusurile adaugind treptat uleiul, putina sare (dupa gust) apoi cind maioneza isi mareste volumul adaugam mustarul si sucul de lamie mixind in continuare pina terminam uleiul .
Se strecoara cartofii, se lasa sa se raceasca apoi se taie cubulete.
Se amesteca cu conopida si se adauga maioneza, se amesteca bine apoi se aseaza pe platou .
Un aperitiv delicios . Se orneaza dupa imaginatie
1
Pe o felie de pine integrala prajita un mic dejun delicios
2
Se poate servi alaturi si rosii ,castraveti ,ridichi ,ceapa verde