Pentru inceput am spalat legumele bine si le-am pus la fiert, dupa ce au fiert bine le-am lasat putin sa se raceasca si le-am curatat de coaja. ( Prefer legumele sa le fiarb in coaja pentru a nu isi pierde din gust) .
Dupa ce am terminat de curatat am maruntit toate legumele, castravetii ( pe care i-am scurs de zeama ramasa la maruntit), salamul ( taiat in bucati cat mai mici), mazarea, si la final am pus maioneza si am potrivit de sare .
Pentru maioneza: Am pus intr-un bol galbenusul de ou si l-am maruntit cu dosul lingurii, peste am pus galbenusul crud si am amestecat putin. Dupa ce am omogenizat bine am pus ulei putin cate putin si am mizat pana isi dubleaza volumul, am adaugat si zeama de lamaie cu mustarul si am mai mizat putin.
Din toate aceste ingrediente mi-a iesit o farfurie ( cea din foto)
Puteti orna dupa preferinte, eu am pus ardei in otet si masline verzi fara samburi).
Pofta buna!!!!