Legumele se spala se curata, se spala din nou(cartofi, telina, morcovi). Cartofi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, separate curatam si celelalte radacinoase si le adaugam la fiert separat de cartofi(in apa rece cu sare), cand acestea sunt aproape fierte se adauga si mazarea si se lasa sa mai fiarba 10 minute.
Dupa aceea se scot se scurg si se lasa la racit(pentru a putea sa curetam cartofii, daca sunt fierbinti se vor sfarama la taiat in cubulete). Legumele se taie in cubulete de marime potrivita intre brunoise si taraneste. Se adauga toate legumele intr-un castron se sareaza si pipereaza, timp in care ne vom ocupa de pregatirea maionezei: galbenusurile de ou, cu sare, adaugam ulei in fir subtire si frecam bine, se continua adaugarea uleiului, la final se sareaza, pipereaza cu piper alb si adaugam si fresh-ul de lamaie, gustam.
Trecem la amestecarea ingredientelor cu maioneza si vom aranja si decora, ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna