Pentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata.
Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente, usturoiul pisat, cateva linguri cu ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine, sa fie toate bucatile bine acoperite cu condimente. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.
Pielea se intinde bine pe un fund de lemn, apoi se repartizeaza fasiile de carne pe toata suprafata. Presaram cu gelatina si rulam. Legam capetele cu ata, eventual se poate lega tot salamul, sa fiti siguri ca nu se desface.
Salamul obtinut se inveleste strans intr-o punga pentru friptura, din aceea rezistenta la temperaturi inalte. Se leaga strans si se pune la fiert intr-un vas cu apa cu capac, timp de 1 ora- 1 ora si jumatate. Se scoate pe un fund de lemn, se pune o greutate deasupra si se lasa la racit. Cand s-a racorit se da la frigider pana la racirea completa.