Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

de Krystal in Dulciuri, 26 Sep 2015 | 3005 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti petit beure
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g ricotta
  • 300 g nuca de cocos
  • 2 ling.de cacao
  • Esenta de rom
  • Glazura de caramel de la dr.Oetker
  • Colorant rosu si verde ( cine nu are verde se poate face din galben si albastru )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel:

 Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

Se face pasta de biscuiti din biscuitii triturati , 100 g zahar , cacao , esenta de rom si untul  si se intinde stratul de pasta de biscuiti pe pelicula transparente .

Apoi se amesteca ricotta cu 100 g zahar . Se imparte in mod egal in 3 farfurii.

Se prepara 100 g nuca de cocos rosie si 100 g de nuca de cocos verde, iar restul de 100 g nuca de cocos trebuie sa ramana alba.

Cele trei culori de nuca de cocos de amesteca cu ricotta cu fiecare cantitate separat , ca sa se obtina ricotta in 3 culori.

Cele trei culori de crema de ricotta se pune peste stratul de pasta de biscuiti in felul urmator cum se vede la foto…rosu , alb , verde.

Apoi se ruleaza incet cu ajutorul peliculei transparente , apoi se ruleaza in forma de de melc si de da la frigider ca sa se intareasca.

Cand este intarita se pune glazura de caramel deasupra si se reda la frigider pana ziua urmatoare cand se poate taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose super pufoase cu mere