Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos

de Aletta in Prajituri, 26 Aug 2015 | 7204 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti Petit Beurre
  • 2 esente de rom Dr. Oetker
  • 50 g cocos
  • 25 g cacao
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt Rama
  • 200 g zahar
Portii: 18
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos:

 Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos

Biscuitii se sfaramiteaza.

Laptele se pune la incalzit si cand da sa fiarba se adauga cacaoa amestecata cu zaharul si se amesteca bine.

Se lasa 5 minute si se adauga untul cubulete. Se i-a de pe foc dupa ce s-a topit si untul.

Se pune esenta de rom si se omogenizeaza.

Se toarna peste biscuiti si se face un aluat nici prea moale nici prea tare incat sa se poata forma un sul (de salam).

Se lasa la frigider. (Planul era sa stea peste noapte la rece dar nu a rezistat decat 2 ore neatins.)

Se pudreaza cu cocos.

TIPS-URI

1

se poate folosi mai multa cantitate de zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)