Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si alune de padure
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si alune de padure
Mai intai pregatim ingredientele.Spargem alunele si le punem la prajit, apoi le curatam de coaja si le taiem mai grosier. Rahatul il taiem cubulete mai mici. Intr-un castron incapator rupem biscuitii in bucati mai mici, adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele si alunele taiate grosier si amestecam. Intr-o cratita punem zaharul, cacaoa, ciocolata si apa si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi tragem de pe foc, adaugam esenta de rom si margarina si amestecam bine pana se topeste margarina. Crema obtinuta o turnam in castron si amestecam cu o lingura in asa fel incat sa se patrunda crema peste tot in biscuiti, din 5 in 5 min amestecam timp de 20 min. Apoi intindem pe masa de lucru o folie de celofan, cu o lingura luam din compozitia de salam si punem pe celofan, rulam in asa fel incat s aformam un sala, rasucim bine la capat si strangem cu elastic. Procedam asa pana terminam toata compozitia, se da la rece pentru 48 de ore, dupa cere se poate portiona.Sectiunea la Benga, acolo se ''sacrifica'' salamul.....