Saculeti cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 4804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • arome
  • +/- 300 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu pere si caramel:

1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se intoarce pe cealalta.Se procedeaza la fel cu toate.

2. Caramelul:zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se topeste la foc mic,cand incepe sa aiba o culoare maro se adauga untul si se amesteca energic,apoi frisca lichida.Se opreste focul si se lasa caramelul la racit.
3. Perele se curata si se taie bucati.3/4 din caramel se amesteca cu perele



si umplu clatitele care se strang si se leaga cu un siret de clatita.Se toarna deasupra caramelul.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si branza de vaci