Saculeti cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 4132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • arome
  • +/- 300 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu pere si caramel:

1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se intoarce pe cealalta.Se procedeaza la fel cu toate.

2. Caramelul:zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se topeste la foc mic,cand incepe sa aiba o culoare maro se adauga untul si se amesteca energic,apoi frisca lichida.Se opreste focul si se lasa caramelul la racit.
3. Perele se curata si se taie bucati.3/4 din caramel se amesteca cu perele



si umplu clatitele care se strang si se leaga cu un siret de clatita.Se toarna deasupra caramelul.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere