Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava de copt de 15 cm diametru.
Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.
Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.
Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.