un pranz delicios! Sunteti invitati....
Garnitura de morcovi:
Rulouri:
Am inceput cu pregatirea rulourilor astfel:
Pieptul de pui se spala si se taie degetele (12 bucatele am obtinut eu),apoi se condimenteaza dupa preferinta (eu am folosit condiment de pui din comert);
Feliile de bacon fiind mai lungi si destul de grase le-am impartit in 2, astfel ca la 12 rulouri am avut nevoie doar de 6 felii de bacon;
Am infasurat fiecare degetel din piept de pui in bacon, apoi in felie de sunca crud-uscata (prosciuto), la final prinzand rulourile obtinute in cate o scobitoare pentru a nu se desface in timpul prepararii;
Am asezat rulourile in tava yena peste un pat format din ciuperci pleurotus taiate cubulete, deasupra am pus 2linguri de ulei si rondele de praz, 1 ceasca de apa si am dat tava la cuptor la temperatura mare (peste 200 grade). Primele 20 minute am tinut forma acoperita cu staniol, apoi l-am indepartat;
Dupa ce indepartam staniolul adaugam in spatiile dintre rulouri, peste sosul format, bobitele de mustar si hrisca. Dam din nou tava la cuptor pentru alte 25 minute, in acest timp avem grisa sa mai intoarcem cel putin o data rulourile cu ajutorul unei furculite, pentr a se rumeni uniform pe toate partile;
Morvovii se curata, se spala si se taie rondele de grosimea unui deget;
Se dau la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei;
Scurgem morcovii din apa in care au fiert, ii transferam in tigaia in care am pus 2 linguri de ulei si ii sotam timp de 5-10 minute la foc iute, apoi presaram marar peste ei si stingem focul;
Servim rulourile in sos de ciuperci cu hrisca,alaturi de garnitura de morcovi cu marar. Un deliciu!
Pofta buna!