o reteta interesanta pe care am gasito pe you tube italia pe care am incercato si eu si e superr
Spalam vinetele si taiem coada, ( dupa gust se pot curata de coaja sau nu )
Se feliaza pe lung in felii de 6 - 10 mm grosime se sareaza , pipereaza si se lasa 20 min intr-o strecuratoare mai mare sa se scurga apa ce iese din vinete
Intre timp pregatim pe un tocator mai mare hartie absorbanta sa uscam bine feliile de vinete ,le dam prin faina si le punem la prajit in ulei de masline incins intr-o cratita mai larga, le prajim si pe o parte si pe alta pana devin aurii dupa le scoatem pe un platou tot pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul din ele .
Feliile de vinete prajite se fac rulouri cu o felie de cascaval afumat si una de sunca presata (prosciutto cotto )rulourile formate se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet,se presara parmezan (peste rulouri se poate turna si 1 -2 cutii de rosii cubulete dar timpul de stat in cuptor difera cu pana la 20 min ) si se dau la coptor la gratinat pentru 10 min in cuptorul incins la 200 grade .
Va urez pofta buna