Printre aperitivele clasice am strecurat cu ocazia Sarbatorilor si a diferitelor vizite primite, aceasta reteta. Este usor de realizat, foarte aratoasă și face oarecum o notă aparte in imensa ofertă de carnați, jumări și alte specialităti autohtone. Mie imi place si combinatia de culori, verdele pastei de acocado armonizează cu nuanța roz-roșietică a somonului.
Scoatem si marunțim miezul de avocado, îl amestecăm cu smântâna, hreanul, ceapa marunțită si usturoiul pisat. Crema aceasta o trecem apoi printr-o sită deasă, astfel va primi o textură fină. Pe o folie alimentara intindem câteva felii de somon afumat, il ungem cu pasta pregătită si rulăm cu grija impreună cu folie cu tot. Strîngem capetele, mai realizăm incă un astfel de sul, și le lasam in congelator pentru cateva ore. Cu o jumătate de oră inainte de a le servi, le scoatem, le tăiem felii și le ornăm cu feliuțe de măsline. Putem sa le asezam pe cate o feliuta de paine prajita.