Rulouri de pește cu sparanghel

de elucubratiiculinare in Peste, 30 Mai 2014 | 3686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 file pește (șalău, cod, merluciu, hering, etc)
    8 fire sparanghel
    sare piper
    ulei de măsline unt
    cartofi noi
    salată verde
    lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pește cu sparanghel:

Dacă folosim pește congelat, se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Se condimentează cu sare și piper. Se stropesc cu zeamă de lămâie. Cartofii noi se spală bine, se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Sparanghelul se spală sub jet de apă rece, se curăță cu un cuțit ascuțit și se taie din partea lemnoasă aprox. 1 cm . Acum decizia vă aparține cum să faceți rulourile. Eu nu am vrut să fie foarte groase, așa că am tăiat fileurile de pește în două. La fel am procedat și cu sparanghelul - chiar dacă unele din rulouri au avut parte doar de vărful sparanghelului ;) Dacă aveți mai mult sparanghel la îndemână se pot adăuga în fiecare rulou două părți de sparanghel. Rulourile se prind cu câte 2 scobitori să nu se desprindă în timpul coacerii. Se pun rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei de măsline sau unt  și se dau la cuptor - preîncălzit la 200 grade C pentru 15 minute. Se pot servi ca atare sau mai adăugăm un sos cu muștar de Dijon . La sos am amestecat 150 g iaurt natur cu 2 lingurițe muștar Dijon și 3-5 căței de usturoi zdrobiți. Servim rulourile de pește cu cartofi noi și salată verde stropită cu lămâie. Sosul se poate adăuga și pe cartofii noi. Pe cartofi se poate adăuga și mărar verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pește cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor