Nu stiu cum altfel sa le numesc....zilele trecute am facut lasagne si mi-au ramas cateva foi si astazi le-am gasit intrebuintare..rezultatul a fost grozav..
Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa.
Intre timp pregatim sosul bechamel:
punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de colorare,apoi punem laptele si passata de rosii(amestecam mereu).Lasam sa fiarba la foc pana incepe sa se ingroase,apoi potrivim de sare si piper si punem putina nucsoara,dupa care dam deoparte.
Luam cate o foaie si o presaram cu parmezan ras,apoi punem o felie de sunca si una de cascaval,dupa care rulam.
Procedam astfel pana terminam foile.
Luam o tava(eu am folosit una patrata de 20 cm) si punem pe fund un strat subtire de sos bechamel,dupa care asezam rulourile unul langa altul,apoi acoperim cu restul de sos si presaram parmezan ras dupa plac.
Dam tava la cuptor la 180° timp de 20-25 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),dupa care lasam 5-10 minute sa se racoreasca.
Servim cu mare pofta!!!