Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz

de lilik in Paste, 18 Oct 2012 | 36492 vizualizari

 

Nu stiu cum altfel sa le numesc....zilele trecute am facut lasagne si mi-au ramas cateva foi si astazi le-am gasit intrebuintare..rezultatul a fost grozav..

 

INGREDIENTE

  • foi pentru lasagne(eu am avut 10 bucati putin mai mari decat palma)
  • felii de sunca (cate foi de lasagne atatea felii de sunca)
  • cascaval feliat(tot cat foile de lasagne la numar)
  • parmezan ras
  • Pentru sosul bechamel roz:
  • 30 gr faina
  • 30 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri passata de rosii
  • piper,sare
  • putina nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz:

Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa.

Intre timp pregatim sosul bechamel:

punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de colorare,apoi punem laptele si passata de rosii(amestecam mereu).Lasam sa fiarba la foc pana incepe sa se ingroase,apoi potrivim de sare si piper si punem putina nucsoara,dupa care dam deoparte.

Luam cate o foaie si o presaram cu parmezan ras,apoi punem o felie de sunca si una de cascaval,dupa care rulam.

Procedam astfel pana terminam foile.

Luam o tava(eu am folosit una patrata de 20 cm) si punem pe fund un strat subtire de sos bechamel,dupa care asezam rulourile unul langa altul,apoi acoperim cu restul de sos si presaram parmezan ras dupa plac.

Dam tava la cuptor la 180° timp de 20-25 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),dupa care lasam 5-10 minute sa se racoreasca.

Servim cu mare pofta!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

mirabel55 1

14.05.2014, 11:37

La mijloc un pic de ciuperci calite???

tarasmariana 1

18.06.2014, 18:31

Arata super!!

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu paste,ciuperci si legume