Inainte de Craciun, mi-a aratat cineva aceasta reteta pe un site unguresc, receptneked.hu, zicand ca vrea sa le incerce. Si cum voiam sa fac si eu saratele de sarbatori, m-a incantat foarte tare reteta respectiva asa ca am hotarat sa le prepar si eu. Au iesit super bune, ba chiar prea bune, s-au cam epuizat repede de a doua zi a fost musai sa mai fac o portie. Problema la ele e ca de ai incercat una sa vezi cum a iesit, greu te mai poti opri din mancat. Stiu ce zic, am patit-o! :D
Pentru Reteta de saratele cu cascaval sunt necesare cateva ingrediente: faina, lapte, unt, cascaval.
Ingrediente Reteta de saratele cu cascaval
Pt.umplutura:
Pt.uns:
Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval
In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata, zdrobita. Se toarna deasupra cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in acea adancitura si se lasa 5 minute sa se activeze drojdia. se toarna apoi restul de lapte caldut si uleiul. se porneste robotul si se framanta timp de 5 minute, pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odineasca pana se prepara umplutura.
Intr-un bol se amesteca untul moale impreuna cu galbenusurile si sarea. Se omogenizeaza bine amestecul.
Separat, intr-un bol mic, se bate un ou impreuna cu smantana. se lasa deoparte.
Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia cate o bucata si se intinde in forma dreptunghiulara si cu grosimea de 2 mm. Se unge cu o parte din crema de unt apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se ruleaza aluatul apoi se taie bucati in forma triunghiulara. Se asaza in tava, se ung cu ou si se presara deaupra putin cascaval ras sau chimen macinat sau seminte de susan. Eu le-am lasat simple.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Rulouri aperitiv cu branza.
1
Se pot lasa simple sau presarati deasupra chimen/susan.
2
La prepararea cremei, untul si galbenusurile sa fie la temperatura camerei, altfel se va taia.