Rulouri cu mar si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 3156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 150 g stafide
  • 5-6 lg de zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara

pt sirop:

  • 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mar si stafide:

Foile se lasa la temperatura  camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime.

Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele si o lg-ita scortisoara. se lasa pana se inmoaie, nu mai mult.

Din fasiile de placinta se iau cate doua foite, pe care se pune o lingura  de mar, se ruleaza si se pun in tava unsa si infainata sau captusita cu foaie de copt.

Se ruleaza toate foile, se aseaza in tava si se coc la 180 g pana se rumenesc frumos,

Intre timp se face un sirop din apa si zahar, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga o esenta de rom si se toarna in tava peste rulouri.

Se lasa daca e posibil asa pana dimineata.

Se scot apoi rulourile si se pudreaza din belsug cu zahar amestecat cu o  lg-ita scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

simona72 1

21.05.2013, 11:17

adasev12 1

21.05.2013, 11:37

servesc pe toata lumea , cu placere

_Alina_ 1

21.05.2013, 13:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri, mac, cacao si nuca