Rulada "Krem a la Krem"

de Miha in Prajituri, 18 Noi 2011 | 16996 vizualizari

 

La vremea cand am facut rulada asta am dedicat-o mamei mele, la aniversarea sa. Azi v-o dedic voua, cu ocazia aniversarii lui Robert. Azi puiul meu Robert implineste 7 ani. Va invit la cate o feliuta de rulada pana e gata tortul. :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata Dr Oetcher
  • Crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 ml smantana pentru frisca
  • 75 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Krem a la Krem":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Krem a la Krem"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

nadina73 1

28.11.2011, 17:06

La multi ani!Robert

corina241 1

28.11.2011, 17:43

Miha 1

01.12.2011, 10:37

Multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun