Rulada din pulpa de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2013 | 11643 vizualizari

 

Usor de executat si de efect la ocazii si nu numai...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi sau pulpa de porc
  • 4 carnati subtiri, semiafumati
  • 4 carnati proaspeti de porc
  • 100 g sunca de Praga
  • 1-2 conserve de ciuperci
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • sare
  • piper
  • 1-2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpa de porc:

Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa.

Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata suficient de lata  incat sa o putem umple si rula. 

Batem carnea usor cu ciocanul pentru snitele, condimentam cu sare si piper, apoi asezam pe sufrafata sa feliile de sunca, ardei gras, ciuperci si carnati ( unul afumat  si unul proaspat ) .  Turnam peste umplutura 3-4 linguri cu ou batut  ( ne vom da seama in functie de cantitatea de umplutura si de cat de mare este fasia de carne ) , pentru a lega rulada la copt.

Rulam carnea cat mai strans ca pe o rulada si o legam cu snur din silicon sau cu o ata/ sfoara .

Aseazam rulada intr-o tava cu ulei si lasam la cuptor pana se rumeneste. Oprim focul,desfacem legaturile, lasam sa se raceasca , apoi o putem felia.

TIPS-URI

1

Este de preferat sa avem carne si cu strat de grasime, pentru ca rulada sa nu fie prea uscata .

2

De asemeni, pentru a obtine o rulada suculenta , neinnecacioasa, vom pune mai multe legume ( ciuperci si ardei gras )

3

Umplutura poate varia in functie de ce avem la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor