Ruladă de porc

de elucubratiiculinare in Porc, 28 Feb 2013 | 7628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă de porc,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 legătură pătrunjel verde,
  • 1 linguriță boia dulce/iute,
  • 1 linguriță fulgi chilli,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 3 linguri vin roșu,
  • 2oo ml apă,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri sos soia,
  • 2 lingurițe pudră ghimbir,
  • 1 lingură oțet balsamic.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de porc:

 Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și piper. Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, vinul roșu, cimbru și măghiran uscat. Cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm. Legăm bine rulada cu sfoară. Ungem cu restul de amestec rulada pe dinafară. O punem într-o tavă unsă cu puțin ulei (carnea mea a avut ceva grăsime, așa că am omis acest lucru). Adăugăm în tavă puțină apă.

 Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C.

Între timp amestecăm într-un castronel 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingură oțet balsamic și 2 lingurițe pudră de ghimbir. După 1 oră scoate folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă (sau putem să mutăm rulada în altă tavă) și o ungem cu amestecul de miere. Se mai dă la cuptor pentru încă 30-40 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Scoatem sfoara și se lasă un pic să-și tragă sufletul :)

Servim fierbinte cu garnitura preferată. Eu am preferat un piure de cartofi și sfeclă roșie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Denissa 1

01.03.2013, 10:46

Delicioasa!

Rocsi 1

01.03.2013, 11:32

Mmm ce apetisanta!

Ubulika 1

06.03.2013, 08:14

deliciosss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din pulpa de porc