Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor

de Razvan Constantinescu in Porc, 9 Oct 2018 | 4364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei Kapia
  • sare
  • 500-600 ml apa
  • 1 bucata pastrama din pulpa de porc afumata (850 g)
  • 2 conserve de fasole rosie (400 g fiecare)
  • 5 linguri suc de rosii
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin leustean uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita zahar
  • leustean verde pentru servire
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Se pun toate aceste legume intr-un vas termorezistent si se presara putina sare peste ele, adaugand si doua cani cu apa. Deasupra se aseaza pastrama de porc afumata, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este aproape gata. Intre timp, se inlatura folia de aluminiu pentru a se mai evapora din apa. Dupa aceea, se adauga fasolea din conserva cu tot cu zeama, sucul de rosii, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin leustean uscat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita zahar, daca este necesar. Se introduce din nou vasul la cuptor pana cand mai scade din zeama de la fasole, iar aromele se intrepatrund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava