Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar

de Sidy in Oaie, 8 Apr 2012 | 3942 vizualizari

 

Aceasta rulada de miel este a maestrului Horia Varlan ,cel care a lansat un DVD cu retete de Pasti
.Mi-a placut mult ideea asa ca m-am apucat de lucru- bineinteles ca am mai modificat cate ceva -si in final a iesit acest deliciu....

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel dezosata
  • 500 g spanac proaspat(sau congelat)
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana(optional)
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper mozaic Kotany ,proaspat macinat
  • 1/2 lingurita rozmarin Kotany
  • - pentru cartofi:
  • 1- 1,5 kg cartofi noi, mai mici
  • 1 legatura marar verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar:

Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin.

O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata.

A doua zi o desfacem din folie si o legam cu ata alimentara asa cum se vede in imagine.

Intr-un vas termorezistent uns cu untura am asezat rulada, alaturi de alte bucati de friptura pe care le-am dat cu condimente pentru miel.

Ceapa verde ( 2 fire)am taiat-o oblic de vreo 1,5 cm, iar 3 catei de usturoi marunt, apoi le-am raspandit peste friptura, adaugand deasupra cateva bucatele de unt (untura).

Vasul l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se partunde bine friptura.

Spanacul se curata de codite, se spala si se lasa la stors.

Ceapa  si ceapa verde ramasa le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei.Am adaugat spanacul rupt in bucati cu mana si usturoiul ramas pisat, am amestecat si am lasat sa se caleasca cateva minute.

Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 10 minute. Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa.

Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararul verde tocat si ii amestecam bine.

Rulada gata facuta o taiem felii si o servim alaturi de cartofii noi si spanacul facut.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga cate o lingura cu smantana deasupra spanacului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

08.04.2012, 15:37

fain arata

marinicayou10 1

08.04.2012, 16:02

ce bine arata si ce bun e

Criss 1

08.04.2012, 18:51

Cred ca e foarte bun ca de aratat rata senzational.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tajina de picior/rasol de miel