Aceasta rulada de miel este a maestrului Horia Varlan ,cel care a lansat un DVD cu retete de Pasti
.Mi-a placut mult ideea asa ca m-am apucat de lucru- bineinteles ca am mai modificat cate ceva -si in final a iesit acest deliciu....
Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin.
O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata.
A doua zi o desfacem din folie si o legam cu ata alimentara asa cum se vede in imagine.
Intr-un vas termorezistent uns cu untura am asezat rulada, alaturi de alte bucati de friptura pe care le-am dat cu condimente pentru miel.
Ceapa verde ( 2 fire)am taiat-o oblic de vreo 1,5 cm, iar 3 catei de usturoi marunt, apoi le-am raspandit peste friptura, adaugand deasupra cateva bucatele de unt (untura).
Vasul l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se partunde bine friptura.
Spanacul se curata de codite, se spala si se lasa la stors.
Ceapa si ceapa verde ramasa le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei.Am adaugat spanacul rupt in bucati cu mana si usturoiul ramas pisat, am amestecat si am lasat sa se caleasca cateva minute.
Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 10 minute. Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa.
Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararul verde tocat si ii amestecam bine.
Rulada gata facuta o taiem felii si o servim alaturi de cartofii noi si spanacul facut.
Pofta mare !
1
Cine doreste poate adauga cate o lingura cu smantana deasupra spanacului.