Azi am copt rulada ruladelor! Am primit reteta de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava. Mai trebuie sa o conving sa intre in randurile noastre :-)
Topim untul, il amestecam cu făina si turnam încet laptele. Fierbem acest amestec, când se îngroașa ca o smântână il luam de pe foc, adăugam cașcavalul ras.,sărăm si il lăsam sa se răcească. In acest timp separăm ouăle si batem spuma din cele 8 albușuri. Gălbenusurile le adăugăm pr rând la amestecul de mai sus. Punem in final si spuma bătută foarte bine. Acest aluat il turmăm in tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem la foc potrivit, 175 de grade până putem face testul cu scobitoarea si se si rumenește la suprafața. Rasturmăm pe un șervte sau o altă foaie de copt, ungem cu amestecul de unt topit si smântână, presărăm cu parmezan ras sau cascaval ras, rulăm cu ajutorul suportului , fie șervețel fie hârtie. Lăsam un pic să se zvânte și tăiem felii potrivite pe care le servim cu salată verde.
Este un aperitiv, sau fel principal, extrem de sățios.