Rulada:
Crema:
Glazura/Decor:
Foaia de rulada:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,zaharul vanilat si putin cate putin din apa fiarta pana au devenit cremoase si s-a topit zaharul.
Am adaugat faina si am omogenizat bine.
Separat ,in alt bol am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Spuma obtinuta am adaugat-o peste galbensuri,in 2-3 transe amestecand usor de sus in jos cu o spatula.
Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt,am turnat aluatul si am nivelat bine.
Am copt blatul in cuptorul preincalzit pt 15-18 minute.
Cat timp s-a copt blatul am pregatit zmeura.
Am pus pe foc intr-o craticioara zmeura cu zaharul timp de 4-5 minute apoi am strecurat-o de eventualele seminte si am lasat-o la racit.
Blatul de rulada fierbinte l-am intors pe o hartie de copt tapetata cu zahar pudra si am rulat strans.
Pana s-a racit blatul am terminat crema de zmeura.
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o si am adaugat-o piureului de zmeura.
Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat iaurtul si piureul de zmeura si am mixat pana am obtinut o crema fina.
Am dat crema la rece pentru 30 de minute pentru a se intari putin.
Am desfacut cu grija blatul de rulada ,am pus crema de zmeura,am nivelat bine si am rulat din nou.
Am infasurat rulada in folie si am dat-o la rece pentru 4-5 ore.
Cu ajutorul unui cutit ascutit am portionat rulada in bucati potrivite(12)
Ciocolata am topit-o cu frisca lichida si am glasat fiecare felie de rulada.
Am decorat cu zmeura si carlionti de ciocolata cu iaurt.