Rulada cu mere si dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 4311 vizualizari

 

Usor de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 2 linguri de otet
  • - 8 linguri de ulei
  • - drojdie,cat o nuca
  • - un praf de sare
  • - 100 ml apa calda
  • - Faina cat cuprinde
  • Umputura:
  • - 500 g mere rase
  • - 250 g dovleac ras
  • - Scortisoara - 1 lingurita
  • - Cuisoare - ½ de lingurita
  • - Nucsoara – 1 varf de cutit
  • - 200 g zahar
  • - 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si dovleac:

Umplutura:

  - merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute;

  - se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga scortisoara,cuisoarele si nucsoara;

Blat:

- se dizolva drojdia cu apa fierbinte si sarea;

 - se omogenizeaza faina cu uleiul,drojdia si otetul ,framantand pana nu se mai leaga de mana;

 - se lasa sa se odihneasca la cald cca 30 de minute;

 - se unge masa cu ulei,se portioneaza aluatul in 6, apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie de 2-3 mm;

 - se intind fructele pe aluat si se ruleaza ;

   -se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se aseaza rulourile ,dupa care se ung cu ulei;

  - se coc cca 25 de minute;

 - se scot din cuptor, se taie felii de 1 cm grosime si se presara cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

rulada

2

mere

3

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu mere