Usor de facut si delicioasa.
Umplutura:
- merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute;
- se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga scortisoara,cuisoarele si nucsoara;
Blat:
- se dizolva drojdia cu apa fierbinte si sarea;
- se omogenizeaza faina cu uleiul,drojdia si otetul ,framantand pana nu se mai leaga de mana;
- se lasa sa se odihneasca la cald cca 30 de minute;
- se unge masa cu ulei,se portioneaza aluatul in 6, apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie de 2-3 mm;
- se intind fructele pe aluat si se ruleaza ;
-se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se aseaza rulourile ,dupa care se ung cu ulei;
- se coc cca 25 de minute;
- se scot din cuptor, se taie felii de 1 cm grosime si se presara cu zahar pudra.
1
rulada
2
mere
3
dovleac