Rulada cu gem de gutui

de Lily_Musat in Prajituri, 16 Mar 2011 | 6108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 grame faina,
  • 20 g drojdie proaspata,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 25 de grame de unt,
  • 1 lingura de ulei,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • o esenta de rom,
  • doua lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita de sare, gem de gutui
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si framantati pana cand aluatul face basici si se desprinde de pe degete. Trebuie sa-l lasati intr-un loc calduros 40 de minute sa creasca. Intindeti aluatul pe blatul de lucru, deasupra puneti gemul de gutui sau de care aveti ( e ok si marmelada) si rulati. Puneti rulada in tava unsa in prealabil cu putin ulei, cu marginea in jos, sa nu se desprinda la copt. Mai lasati sa creasca la loc caldut inca 30 de minute. Dupa ce a crescut, ungeti rulada cu ou batut, iar deasupra puneti zahar brun sau normal. Eu am copt-o la 150 de grade, pe primul gratar, timp de 45 de minute

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti de la cuptor o inveliti cu un prosopel si o lasati cam 10 minute, sa se inmoaie coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada caramel