Placinta cu iaurt si aroma de portocala

de Merisor in Prajituri, 20 Feb 2013 | 6349 vizualizari

 

Am facut asa o combinatie intre placinta postata de Oana si cea postata de Doinavar.
Este foarte buna, insa cam dulce pentru gustul meu, data viitoare voi reduce din zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 400 g foi de placinta subtiri Bella
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • o cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de portocala
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • sirop din 4 linguri zahar, esenta de portocala si 250 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si aroma de portocala:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie. 

Se adauga esenta si coaja de portocala si se omogenizeaza.

Foile de placinta se rup in bucatele si se amesteca prin compozitie.

Se unge tava(20/30 cm) cu putin unt si se pune compozitia in ea.

Se coace la 180 grade pentru 40 de minute.

Intre timp se fierbe si siropul care se pune peste placinta calda. 

Eu am portionat-o asa calda ca au fost poftele prea mari.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomandat ar fi a se consuma rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere