Rulada cu crema de vanilie

de marieta in Prajituri, 8 Dec 2010 | 4782 vizualizari

 

^nu stiu daca ii este de folos cuiva retetele mele cu zaharina,dar eu le postez cu gandul de a veni in ajutorul celor care sufera de aceasi boala ca mine!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua,
  • 3linguri zaharina lichida,
  • 3linguri de apa,
  • 6linguri de faina,
  • 1praf de copt.

crema:

  • 250g unt,
  • 300ml lapte,
  • 2oua,
  • 2 linguri cu varf de amidon alimentar,
  • esenta de vanilie,
  • 4linguri de zaharina lichida,
  • 100g nuci prajite si zdrobite.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

blat:se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare si la urma se pune praful de copt si se bate in continuare.

galbenusurile se freaca cu zaharina,apa si apoi se amesteca cu albusurile si se pune faina amestecand usor.

se pune in tava peste hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit,aproximativ 10 minute.cand se scoate din cuptor se pune imediat peste un prosop umed curat si se ruleaza.

crema:se pune laptele la fiert si intre timp se bat ouale cu zaharina si amidonul si 2 linguri de lapte rece.

cand a fiert laptele se pune peste amestec cate putin si se amesteca energic,apoi se pune pe foc amestecandu-se intr-una pana se ingroasa si fierbe apoi se lasa la racit.

untul se freaca spuma cu esenta de vanilie dupa care se pune cate putin din crema racita frecand intruna.

cand e gata se umple foaia de rulada,se lasa cam un sfert din cantitatea de crema si se unge rulada pe deasupra si pe margini si se presara nuci zdrobite(sau taiate)se da la rece cam o ora apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (11)

mena29 1

09.12.2010, 08:49

Multa sanatate marieta

marieta 1

09.12.2010, 23:42

multumesc mena!!!!!!!

marieta 1

09.12.2010, 23:47

ruxi de ani de zile fac dulciuri cu zaharina!!folosesc cea lichida care este mai putin toxica si se preteaza bine la copt.mai nou a aparut siropul de agave care provine dintro planta din mexic si este natural!!multa sanatate mamei tale!!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie