Rulada cu crema de branza si capsune

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Mai 2011 | 6070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 120 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 g zahar
  • 3 linguri gem capsune
  • 2 linguri capsune tocate bucati mai mari
  • Pentru topping:
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si capsune:

Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia

Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute.

Intre timp pregatim crema: batem frisca pana se intareste, adaugam intaritorul de frisca si crema de branza, apoi esenta de vanilie, mixand in continuu.
Rasturnam blatul pe un prosop umezit, il invelim cu acesta si asteptam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit intindem o pelicula subtire de gem sau dulceata de capsune, apoi crema de branza si capsunele.

Rulam blatul usor, eventual ne ajutam de prosop, apoi il invelim in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru o ora. Inainte sa o servim o ungem cu frisca.
Pentru topping eu am ales un sirop de capsune si capsune proaspete, cu frunze de menta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac