din nevoia de dulce si pofta de cirese...nu a iesit f aspectuasa dar a fost buna....pe cuvant!
pandispan:
crema:
pt ornat :
Se face un blat obisnuit si se toarna in forma, deasupra se presara cirese intregi, dupa ce au fost scosi samburii si stoarse putin.
Se coace la 200 grade ca orice blat de tort...nu insist aici.
Crema se prepara la rece cu laptele, apoi se bate frisca spuma si se adauga apoi ciresele date prin blender si stoarse de surplusul de suc. Se amesteca cu crema si se da la rece. Blatul se lasa la racit intr-un prosop rulat sub forma de sul.
Cand s-a racit bine se unge pe mijloc cu crema si se ruleaza la loc, se lasa la frigider. Mie nu mi s-a intarit crema prea tare...cred ca am pus prea multe cirese...
Deasupra am batut 200 l frisca cu putin suc de cirese, ca sa-i schimbe culaorea...vroiam rosu, dar departe de asa ceva...iar colorant rosu nu mai aveam...nu conteaza, bun si asa...am mai pus si cate-o ciresica deasupra...deh! cireasa de pe tort!!!