Rulada cu ciocolata

de alinutza88 in Dulciuri, 3 Mar 2012 | 20374 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  •  4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Crema ganache de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

BLAT: se iau cele 4 oua, se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu praful de sare. Separat batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar,adaugate pe rand,pana se topeste zaharul si devine ca o spuma.

Se incorporeaza galbenusurile in albusuri amestecandu-se cu o spatula de jos in sus; se adauga faina cernuta, in ploaie. Adaugam esenta de rom si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Se lasa la cuptor circa  20 minute,sau in functie de cuptor,pana devine usor rumenie la suprafata,altfel se intareste prea tare si nu se mai poate rula.Cand a devenit aurie pe margine scoateti-o din cuptor.Eu am rulat cu tot cu hartie.Cine nu are hartie de copt tapeteaza tava cu ulei si faina si ruleaza blatul intr-un prosop umed.

GANACHE DE CIOCOLATA: rupem ciocolata in bucati.Punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata.Mestecam continuu pana se topeste ciocolata (atentie nu trebuie sa fiarba).Dam deoparte si lasam la racit,apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider.Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.

Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata,apoi strangem din nou rulada.Se poate orna cu frisca,ciocolata rasa,sau dupa imaginatia fiecaruia.La mine insa nu a rezistat decat pana in stadiul de ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun