Desert budinca de gris

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Ian 2012 | 134960 vizualizari

 

Sa vad eu cine zice ca eu nu fac dulce....hihihi.....are cineva curajul?:))...si i-am facut si introducere:)) Pufoasa, aromata, usor acrisoara, usor de "confectionat" .....un desert al copilariei, pe care mama il dregea cu putin zahar ars, cu o dulceata sau...pur si simplu simpla. Eu am preferat sa fac un sirop simplu din lapte, zahar si zeama de lamaie. Merge insa foarte bine insiropata cu un sirop de trandafiri sau orice alt sirop parfumat. O putem imbunatati cu nuca de cocos, frisca, dulceata, un caramel sau asa cum am facut eu cu niste bombonele de ciocolata. Si o sa vina Onesta si o sa zica ca ei i s-a branzit:))......pai ce vina am eu ca ea nu stie sa faca dulce:))

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 2-3 linguri cu zahar (depinde cat de dulce doriti sa fie budinca)
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de gris:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Tapetam o forma (eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus. Dam la cuptor (pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de minute.

Intre timp preparam siropul: amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste. Cand budinca este gata facuta (facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider. Este de preferat sa stea la frigider de pe o zi pe alta dar decat sa salivati, mai bine o atacati.....hihihi. Am presarat deasupra bombonele de ciocolata, apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (84)

capruia 1

21.03.2014, 16:20

super

mona32 1

24.03.2014, 10:28

Doamnelor,dragelor ,am facut reteta asta ieri si intradevar deliciu,usoara,fina dar...la partea cu siropul zice asa: siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote"...recunoasteti..sa imbranzit??..la mine DA dar ..dar s-a facut un strat frumos de branza dulce..deci buna. oricum data viitoare pun esenta si gata.
Spor la facut bunatati!

stoian 1

22.07.2015, 12:07

Tocmai am facut-o si eu si ...surpriza ,siropul s-a branzit,asa cu l-am mai pus .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice