Rulada aperitiv calda

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2011 | 23681 vizualizari

 

Avand la baza un sos Bechamel, imbogatit cu oua si umplutura de sunca si cascaval , rulada se aseamana cu sufleul ,dar e mai usor si mai rapid de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 6 linguri cu varf faina+1 lingura
  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 300 g cascaval felii
  • 200 g sunca
  • 100 ml smantana
  • 12 oua de prepelita
  • 1 gogosar rosu
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv calda:

Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase.

Luam de pe foc si amestecam cu 4 galbenusuri. Cele 4 albusuri le batem spuma cu putina sare pina se face o spuma tare, apoi o adaugam incet la compozitia in care am pus si galbenusurile si amestecam usor sa se omogenizeze bine compozitia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt , turnam compozitia si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C sa se coaca pina se rumeneste.

Rulam in hartia de copt ai apoi intr-un prosop umezit, dar bine stors si lasam sa se raceasca.

Punem ouale de prepelita la fiert 5 minute din momentul in care fierbe apa, apoi le lasam putin in apa rece si le curatim de coaja dupa ce s-au racit.

Desfacem rulada rece, punem feliile de sunca si cele de cascaval, ouale de prepelita si felii de gogosar . Rulam cat mai strans si introducem rulada intr-o forma unsa de chec.

Doua oua le batem bine , adaugam smantana si faina si le rasturnam deasupra ruladei. Radem cascaval deasupra si dam din nou la cuptor pentru 10 minute.

Servim rulada calda, taiata felii.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca mai ramane din rulada, o putem reincalzi in cuptorul cu microunde sau o servim rece cu un sos de smantana cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

vasimur

187 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de oua condimentata