Roti de porc / friptura de porc la cuptor

de Sylvia in Porc, 2 Ian 2011 | 14468 vizualizari

 

Daca va ganditi cum sa faceti repede ceva bun si aspectuos pentru o masa festiva si sa faceti si altceva intre timp raspunsul care imi trece prin minte este un roti de porc sau de vita . Roti-ul de porc este muschiul cotlet fara os de porc care se lasa intreg, se taie pe diferite dimensiuni si se prinde intr-o plasa speciala de friptura pentru a-i pastra forma . Se poate face sau in forma simpla intreaga, condimentat cu diverse arome si facut la cuptor sau umplut ca si o rulada cu diverse legume, fructe uscate si branzeturi. Eu va prezint de data asta varianta clasica de roti de porc.

 

INGREDIENTE

  • un muschi cotlet prins in plasa,
  • o creanga de rozmarin verde,
  • boia,
  • cateva frunze de dafin,
  • sare, piper ( proaspat macinate) ,
  • boabe de piper,
  •  vin alb,
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc / friptura de porc la cuptor:

 Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am  folosit vasul roman.

 Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin alb, 50 ml apa si 2 linguri de ulei  ( de masline am pus eu ) care le punem cu grija exact peste carne sa se formeze o pelicula. Lasam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute cu capac apoi inca o ora la 180 de grade fara capac.

 Dupa o oara si jumatate avem rezultatul : un cotlet frumos rumenit si aromat. Eu va doresc un An Nou plin de bucurii si va multumesc ca mi-ati trecut pragul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Roti de porc / friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

04.03.2011, 16:40

Da , e pe gustul meu , dar de unde plasa ? ca noi nu avem decat pentru par , pentru piata si pentru pestii de acvariu[ ups , azi n-au pranzit ]

Sylvia 1

06.03.2011, 10:58

Mihaela chiar am luat e la Cora ieri ata alimentara cred ca ii zice in romana este un fir usor elastic, poti sa prinzi cu acela sau sa confectionezi plasa daca ai timp si rabdare. Ata trebuie sa se gaseasca la raionul cu ustensile de bucatarie

babi5 1

14.12.2014, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet cu bacon si garnitura de legume