Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care ţin post, e o mâncare foarte sănătoasă şi deosebit de gustoasă !
Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom obtine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase . Strangem rosiile intr-un cosulet.
Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.
Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim dinnou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai .
Pofta buna !