Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean

de Brindusa in Vita, 29 Noi 2011 | 4630 vizualizari

 

N-ar fi prima oara cand folosesc hreanul, pentru ca in familia mea se mananca destul de mult. Il folosesc la salata de sfecla rosie, alaturi de rasolul de vita si chiar cu peste. Pentru provocarea "Dulce Romanie" din luna aceasta am vrut sa fac ceva mai special, asa ca m-am documentat indelung si am ales sa alatur carnea de vita brezata in vin rosu cu niste galuste fragede cu hrean. Ceea ce a iesit din asta e mai presus de cuvinte. Trebuie neaparat s-o incercati, pentru ca e foarte usor de facut si are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vita, taiata in 8- 12 bucati
  • 5 cepe medii, taiate felii
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 200 g ciuperci (proaspete ar fi cel mai bine), taiate daca sunt mari
  • 500 ml vin rosu (+ inca un pahar pentru bucatar)
  • 5 linguri cu ulei
  • putina faina
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Pentru galuste:
  • 75 g unt rece
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri hrean, ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean:

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.

In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie pune ciupercile si caleste-le putin

Intr-o forma termorezistenta (sau chiar intr-o tava) pune carnea, ceapa si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Toarna vinul si pune crenguta de rozmarin rupta in cateva bucati.

Pune totul in cuptor, pentru 2-3 ore, pana ce carnea devine moale si frageda.

Pentru galuste amesteca untul cu faina, praful de copt si hreanul. Adauga putina sare. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingurita de apa rece, pana ce toate ingredientele se leaga. Din aceasta coca fa 8- 12 bilute. Pune-le in tava, deasupra mancarii si mai lasa-le la cuptor cam 25 de minute, pana ce se auresc.

Serviti 2-3 bucati de carne, cu sos de legume si 2-3 galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (9)

Lau 1

30.11.2011, 10:11

place

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 15:01

mirela0911 1

30.11.2011, 20:22

o reteta minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes