Rondele de rechin cu orez si sos de smantana

de mikidaniro in Peste, 5 Mar 2012 | 5413 vizualizari

 

Din categoria ''mult de scris, usor de facut'' face parte si aceasta reteta:).Rechinul are o carne dulceaga si este foarte bogat in grasimi bune printre care si Omega 3.

 

INGREDIENTE

  • 500g rondele de rechin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie lamaie (lata de 2 cm)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper
  • Orez:
  • 150g orez
  • o lingura de unt
  • 1 lingura sos de soia 
  • sare,piper
  • marar deshidratat
  • Sos:
  • 1 galbenus
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita amidon sau faina
  • 8 linguri smantana lichida
  • 1 lingura de soia
  • sare,piper
  • marar deshidratat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de rechin cu orez si sos de smantana:

Rondele de rechin:

Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la marinat 20-30 de min.

Orezul:

Punem orezul intr-o punga termorezistenta,apoi il punem intr-un vas cu apa si sare cat sa il acopere.Lasam la foc 20-30 de min. sau pana este fiert.Scoatem punga din apa si lasam la scurs.Intr-un alt vas punem untul si lasam pana se topeste,apoi punem soia,condimentele,omogenizam un pic si adaugam orezul.Lasam totul 1-2 min.amestecand frecvent.

Sosul:

Punem toate ingredientele intr-un vas si cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului le omogenizam, apoi le punem intr-un castron pe care il punem peste o cratita cu apa clocotita,adica il fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.Sosul se serveste imediat sau se pastreaza cald pe baie de aburi max.20 de min.

TIPS-URI

1

Sosul acesta este dulceag,daca va plac sosurile mai acrisoare puteti adauga 1 lingurita zeama de lamaie sau de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de rechin cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie proaspata la gratar