Risotto roz

de Gouda in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2010 | 4316 vizualizari

 

Risotto neobişnuit ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle mici
  • 175 g orez cu bobul rotund
  • 1 ceapă
  • 1 usturoi
  • 500 ml supă de pui
  • 70 g parmezan
  • 3 linguri ulei de olive
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto roz:

 Se pregătesc cipsii din sfeclă: Se feliază subţire o sfeclă, aproximativ 2 mm, se presară cu sare şi oregano, apoi se pune în cuptor pentru 20 minute la 180 grade.

  A doua sfeclă se dă pe rozătoare. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc 5 minute în uleiul de olive. Apoi se adaugă sfecla şi 400 ml supa de pui, se fiebe 10 minute, apoi totul se dă în blender.

  În altă tigaie încălzim uleiul de olive şi adăugăm orezul, 100 ml supa de pui, amestecînd în permanenţă. Mai apoi încetişor adăugăm amestecul din blender în orez şi lăsăm să fiarbă. Aproximativ peste 15 minute risotto roz este gata, adăugăm condimentele.

  Se serveşte cu parmezan dat prin rozătoare şi cu cipşii din sfeclă. Poftă mare!

TIPS-URI

1

Parmezanul poate fi adăugat odată cu condimentele în risotto, tot va fi gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez