Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare

de Alina26 in Porc, 8 Apr 2013 | 3164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 350 g carnati proaspeti
  • 200 g mazare congelata
  • 6 g sofran
  • 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 100 g parmezan ras
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare:

1. Punem o tigaie la incins cu ulei de masline. Carnatii ii taiem marunt si ii punem la prajit. Punem putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. O adaugam dupa ce s-au prajit putin carnatii. Cand s-a inmuiat putin ceapa adaugam un pahar de vin. Cand s-a evaporat vinul, adaugam orezul, punem apa si lasam sa fiarba.

2. Intr-un bol punem putina apa si dizolvam sofranul. Inainte cu 10 minute ca orezul sa fie gata punem si mazarea. Inainte cu 2 minute adaugam si sofranul dizolvat.

3. Cand orezul s-a fiert stingem focul, adaugam untul si parmezanul si amestecam. Potrivim de sare.

Se serveste cald cu parmezan ras.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu mazare, ardei gras si somn