Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare

de Alina26 in Porc, 8 Apr 2013 | 2977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 350 g carnati proaspeti
  • 200 g mazare congelata
  • 6 g sofran
  • 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 100 g parmezan ras
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare:

1. Punem o tigaie la incins cu ulei de masline. Carnatii ii taiem marunt si ii punem la prajit. Punem putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. O adaugam dupa ce s-au prajit putin carnatii. Cand s-a inmuiat putin ceapa adaugam un pahar de vin. Cand s-a evaporat vinul, adaugam orezul, punem apa si lasam sa fiarba.

2. Intr-un bol punem putina apa si dizolvam sofranul. Inainte cu 10 minute ca orezul sa fie gata punem si mazarea. Inainte cu 2 minute adaugam si sofranul dizolvat.

3. Cand orezul s-a fiert stingem focul, adaugam untul si parmezanul si amestecam. Potrivim de sare.

Se serveste cald cu parmezan ras.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (8)

marianascarlat 1

08.04.2013, 19:50

Alina26 1

08.04.2013, 20:08

multumesc!!!!!!

Bunica 1

08.04.2013, 23:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu mazare, ardei gras si somn