Ridichi murate in otet / Pickles

de Catalina L in Muraturi, 28 Iul 2021 | 4272 vizualizari

 

Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc.
Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de ridichi
  • 1 morcov
  • 1 l de apă (800 ml poate fi suficient)
  • 20 gr de sare marină
  • piper de sichuan
  • rozmarin proaspăt
  • 80 ml oțet alb organi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridichi murate in otet / Pickles:

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. 

Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l  rondele. 

Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi.

Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi. 

Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină.  Se aduce saramura la fierbere. 

Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte. 

Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.

Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.  Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere.  Depozitare: o lună bună la frigider. 

Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată. Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.

Pastrati borcanul la rece dupa deschidere. 

TIPS-URI

1

pentru 2 borcane de 600 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

02.08.2021, 20:00

Interesante!

mihaelar63 1

02.08.2021, 20:23

Bune ridichi !!! Am preparat si eu dar mai simple , fara atatea condimente

Anett 1

28.12.2021, 22:28

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele