Reteta simpla si gustoasa de Palanete cu varza, asa cum numai la bunica acasa am mancat
Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.
Pentru acasta reteta vom avea nevoie de: faina, apa, drojdie, varza, ulei
Ingrediente pentru Reteta simpla si gustoasa de Palanete cu varza, asa cum numai la bunica acasa am mancat:
Pentru aluat:
Pentru umplutura
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Palanete cu varza, asa cum numai la bunica acasa am mancat:
Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat asemanator cu cel de paine.
Se acopera bolul si se lasa la dospit la loc caldut cca.1 ora.Intre timp pregatim umplutura:varza se toaca marunt iar intr-o cratita incapatoare se pune varza,uleiul,sarea,pliper,cibru si un pahar de apa si se lasa la fiert amestecand din cand in cand.
Cand aluatul si-a dublat volumul se imparte in bile aproximativ egale si pe rand,cu un sucitor se intind bilele de aluat mai subtire si se pun cate 2 linfuri de varza in centru discului de aluat,se aduna marginile si se apasa putin cu palmele.Placintele se coc in tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana devin aurii la suprafata.
Pofta buna!
Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza este o reteta care trebuie neaparat sa o incercati si voi. Dar va indemn sa incercati si varianta de post pentru Placinte cu varza
Va recomand cu drag si reteta Varzari - Placinte cu varza