Preluata de pe blogul Laurei Sava. Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post. Straturi de mere rase, straturi cu gris, zahar si scortisoara, intercalate si coapte pana devin aurii si fragede. Ideala pentru orice moment!
Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post
Preparare Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post
Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc)
Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.
Impartim cantitatea de mere in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.
Cu o treime din margarina ungem tava ( eu am pus la prima tava cubulete, ca in reteta Laurei, dar daca merele nu-si lasa suficient suc risti sa obtii o crusta groasa la fundul tavii, iar prajitura se va taia mai greu ). Turnam in tava jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina, apoi imprastiem jumatate din cantitatea de mere cu scortisoara ( cu tot cu sucul lasat din mere ) , apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Presaram deasupra alune pisate .
Coacem la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca si taiem dupa preferinte.
O prajitura de-o pufosenie si fragezime maxima este si aceasta Prajitura de post, cu mere
Recomandam cu mare drag si Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post, dar si Prajitura cu Mere si Biscuiti
1
Desi prajitura nu are un blat mixat sau framantat, ea se va lega foarte bine in timpul coacerii, obtinand o prajitura de mere in straturi, ca atunci cand folosim o coca.
2
Se poate inlocui cu succes margarina cu unt, dar nu va mai fi o prajitura de post