Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post

de Alina26 in Mancaruri de post, 19 Noi 2013 | 27317 vizualizari

 

Descopera reteta reinterpretata de salata Boeuf, in varianta de post. Un preparat gustos si usor de facut, ideal pentru zilele de post, folosind ingrediente vegetale pentru o masa delicioasa.

 

INGREDIENTE

Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post

  • 5 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • 100g masline negre fara samburi
  • 6 castraveti in otet
  • sare
  • Maioneza:
  • 2 cartofi mici
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg mustar
  • 1 ceasca de ulei (100ml)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Ornat:
  • castraveti
  • masline negre

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post:

Cum se prepara Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post

1.Am spalat si am pus legumele la fiert in apa rece si putina sare.Cand s-au fiert le-am lasat la racit.Apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete mici.

2.In alta olicica am pus la fiert cartofii,curatati si taiati rondele,cu putina sare.Cand s-au fiert i-am scurs de zeam,i-am mixat pana s-au zdrobit.Incet incet am pus ulei,continuand ca mixez.Am pus mustarul,apa rece,sare si am mixat in continuare,punand ulei.Am pus zeama de lamaie (fiecare pune dupa gust).

3.Intr-un bol am pus legumele,castravetii taiati cubulete mici,maslinele,maioneza (am pastrat 2 lg pentru ornat) si am mestecat.Am potrivit de sare.

4.Am pus-o intr-o tava,am ornat  si am pus-o la rece.(fiecare orneaza cum ii place mai mult).

Pofta buna!

Noua ne place mult de tot varianta cu pui - Reteta de salată Boeuf adaptata - varianta cu piept de pui, desi originala e cea mai buna! - Salata de boeuf

O alternativa la fel de delicioasa e si Salata cu legume, ciuperci si maioneza

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Alina26 1

20.11.2013, 19:36

va multumesc pentru aprecieri!!!!!

Sylvia 1

23.11.2013, 15:05

chiar eram curioasa din ce ai facut maioneza ! super !

Alina26 1

23.11.2013, 16:04

multumesc mult!!! sincer a fost prima oara cand am incercat maioneza asta...dar e iesit super!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu cartofi