Am facut mancarea asta de multe ori, dar nu am postat-o, pentru ca mi s-a parut foarte simpla. Mi-am dat seama insa, ca uneori suntem atat de obosite si grabite, incat o mancarica rapida si gustoasa e bine venita. De fapt ideea mi-a venit cand Anca, o colega, a cautat prin blogul meu ceva simplu si gata in cateva minute.
Pentru garnitura de orez
1. Mai intai se pregateste garnitura de orez. Intr-o craticioara incalzeste uleiul si pune orezul. Amesteca bine 2-3 minute la foc mediu. Ai grija sa nu se coloreze orezul.
2. Pune apa si da focul mai mare, pana cand incepe sa fiarba.
3. Da focul foarte mic. Lasa cam 10 minute.
4. Cand bobul e facut al dente (adica mai este putin tare), chiar daca apa nu e absorbita total, pune un capac etans si inchide focul. Mai lasa 5-7 minute sa se absoarba toata apa si bobul sa se inmoaie.
5. In timp ce orezul se fierbe pune un wok (sau o tigaie mare) la foc. Da focul mare. Cand e incinsa adauga uleiul si asteapta sa se incinga bine.
6. Pune usturoiul si amesteca de cateva ori. Pune carnea. Lasa 2-3 minute. Intoarce-o pe partea cealalta. Mai lasa 2-3 minute.
7. Pune sosul de soia, vinul, sosul iute, ghimbirul.
8. Amesteca si lasa la foc mic-mediu 7 minute.
9. Adauga legumele, amesteca bine si mai lasa 5 minute. La sfarsit, daca ti se pare ca nu e facuta bine carnea, poti pune un capac ca sa se faca sub aburi. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda poti adauga cate putina apa.
10. Gusta de sare si iuteala. Poti adauga sos soia daca vrei mai sarata sau sos iute daca iti place mai hot.
11. Serveste carnea cu garnitura de orez.
Mai multe poze gasiti aici
1
Totul e sa ai cumparate din timp toate ingredientele. Ceea ce am folosit eu se gaseste in Bucuresti in magazinele Mega Image.