Reteta prajitura de post cu gem si nuca

de Rocsi in Prajituri, 15 Noi 2010 | 69628 vizualizari

 

Daca tot a venit postul,sambata seara am pus-o de o reteta prajitura de post cu gem si nuca, ca stiam ca va mai ramane si pentru inceputul saptamanii acesteia.Nu e o reteta costisitoare ci una buna.mama ne facea Reteta prajitura de post cu gem si nuca des cand eram copii,insa acum o rasfat eu pe ea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta prajitura de post cu gem si nuca

  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta rom
  • faina cat sa iasa un aluat tare
  • 2 borcane gem de prune de 400 gr
  • un pumn miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta prajitura de post cu gem si nuca:

Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca

Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun. Luam o bucatica mica de aluat,o punem intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute.

Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin, apoi o tocam cu un cutit ,nu o dam pe masina. Amestecam cele 2 borcane de gem cu nuca prajita si tocata.

intr-o tava de aragaz ,mare,punem hartie de copt. Aluatul il intindem cu sucitorul,iar foaia rezultata o asezam in tava. este foaia de aluat , asezam amestecul de gem cu nuca. Scoatem bucatica de aluat din congelator,si o dam de razatoarea cu ochiuri mari,uniform peste gem. Dam tava la cuptor pana prajitura e gata.(de obicei cand aluatul are culoare putin aurie este gata). O scoateti din cuptor si o dati cu zahar pudra. O lasati la racit ,apoi o acoperiti cu folie pana a 2a zi.

Atunci pe moment e putin tare,dar dupa o zi de stat ea se inmoaie si e delicioasa,apoi dupa 2 zile e nemaipomenit  de buna.

ingedientele sunt pentru o tava mare de aragaz,daca faceti portie mai mica puneti cantitati mai mici.

 Tot de post puteti pregati si Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem, iar daca preferati aroma de cacao, sigur o sa va incante Desert prajitura negresa (de post)

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat v-ar incanta?

TIPS-URI

1

am pus eu sa cantaresc faina cu acel cantar luat de pe bucataras...am reusit sa cantaresc 400 de gr apoi mi-a dat eroare...nu stiu de ce...asadar merge mai mult de 500 gr de faina...trebuie sa fie un aluat tare..in momentul cand nu se mai lipeste de degete este bun...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta prajitura de post cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, iaurt si cacao