O reţetă foarte simplă, rapidă şi gustoasă.
Curăţăm merele şi le răzuim , după care le amestecăm cu 150 g zahăr şi le dăm la o parte.
Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr, până se dublează cantitatea apoi batem albuşurile cu praful de sare până obţinem o spumă tare.
Încorporăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri, adăugăm făina şi omogenizăm.
Într-o tavă punem hârtie de copt, apoi stoarcem merele bine, le întindem peste hârtia de copt în tavă astfel încât să acopere toată suprafaţa acesteia.
Turnăm peste mere compoziţia de mai sus, întindem peste tot, pentru a se acoperi merele din tava.
Întroducem tava la cuptorul preîncălzit la o temperatră de 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.
După ce s-a copt, rulăm prăjitura cât este încă caldă.
La final pudrăm cu zahăr praf.
Poftă bună!
1
se pot folosi şi alte fructe la umplutură, după preferinţă;