Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de BakeUpArtist in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 8339 vizualizari

 

Astăzi am adus din nou în casă gustul copilăriei, mult iubit de mine și de prieteni. Rețetă simplă, Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, păcat să nu o facem mai des.   Cosulete din aluat frantuzesc, crema delicioasa de vanilie si glazura fina, fac din Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, o reteta cautata si apreciata de multi dintre noi!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Aluat choux:

  • 200 ml apa
  • 125 g faina
  • 120 ml ulei
  • 4 oua
  • sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Preparare Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Aluat choux

Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.

Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii.  Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;

Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!

Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.

Crema de vanilie

Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.

Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.

Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.

Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile. si apoi le glazurati.

Noi iubim la fel de mult si aceste Eclere de casa  dar si acest delicios  tort ecler

Ce ziceti de o Prajitura ecler la tava?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Zebra 1

29.11.2016, 09:31

Buna ziua si felicitari pt.un preparat reusit. Va rog sa precizati cum faceti glazura si procedeul de umplere al bilelor din aluat choux. Cu bine! Zebra.

diaconta 1

30.11.2016, 21:36

ce prezentare de exceptie.Bravo!

BakeUpArtist 1

01.12.2016, 14:01

Buna ziua. Va multumesc pentru aprecieri. Pentru umplere folosesc un posh cu dui lung si ascutit, cu care patrund in choux, ca sa isi pastreze forma frumoasa si umplu
Glazura este facuta din ciocolata amaruie topita pe baie de aburi. Dupa ce se topeste, am adaugat 2 linguri de ulei si am incorporat Se invelesc foarte frumos.
Numai bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paris Brest