Reteta delicioasa de macrou prajit cu malai si usturoi
Macroul e peştele care îmi place cel mai mult după somon. Prăjit nu îl pregătesc foarte des. Aşa că am profitat în week-end şi mi-am făcut de cap. Am servit alături de cea mai simplă şi uşoară garnitură posibilă.Încercaţi şi voi!
Cum se prepara Reteta delicioasa de macrou prajit cu malai si usturoi
Macrourile se curăţă bine, apoi se porţionează.
Bucăţile de peşte se presară cu sare, piper,zeamă de lămâie şi se ung cu răzătura de usturoi, apoi se dau prin mălai şi se pun la prăjit în ulei încins. Se rumenesc pe ambele părţi , apoi se scot la scurs pe hârtie absorbantă.
Se servesc cu garnitură de cartofi fierţi in ulei şi asezonaţi cu sare, piper, ulei ,oţet şi mărar proaspăt . Se mai poate face şi un mujdei dacă usturoiul folosit nu este suficient.
Recomandam si macrou la cuptor
Poftă bună!