De fel ''mis'' carnivora, ca doar is leoaica conform zodiei....ce sa o mai dau de gard imi cam place carnita, asta nu inseamna ca mananc un porc la o masa...:)))))))))))) doar jumatate, ca nu-s calica....si acum daca ne-am amuzat sa va zic ca mi-a venit asa o pofta de ceva trantit la tigaia aia inventata de chinezi- wok- sa fie cu carnita binenteles, mai aveam niste costita pregatita de mine, adica pusa la saramura apoi afumata dupa bunul plac. Asa ca am trantit o tocanita cu ceapa verde si ardei rosu ( am pus la pastrare in lada frigorifica ) niste cartofi si binenteles costita. Zic eu ca e o reteta usor de pregatit si foarte gustoasa si merge la fix pentru concursul cu si despre Carne. '' Cele mai bune retete cu carne ''
Pentru Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' sunt necesare cateva ingrediente: costita afumata, ceapa, ardei, cartofi.
PS. N-am cantarit ingredientele, le-am aproximat, am facut cat sa ne ajunga 2 zile pt. 2 persoane.
Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai mici.
Am pus la incins tigaia wok, apoi am adaugat uleiul si am pus costita sa se perpeleasca putin, dupa care am adaugat ceapa si ardeiul ( asa inghetate), am lasat focul mic ca sa se caleasca toate in liniste ( ca eu mai aveam si alte treburi).
Dupa ce s-au calit, am trantit si-o lingura de legume deshidratate, am adaugat cartofii si apa, am amestecat un pic cat sa se imprieteneasca toate ingredientele, am asezat un capac peste tigaie si am lasat sa scada la foc mic.
La final, cand cartofii au fost gatiti si apa a scazut suficient cat sa nu arate a ciorba :)))))))))))))))), am potrivit de sare si piper ( n-am pus sare cand am calit legumele pentru ca avea si costita si legumele deshidratate ). La final am presarat marat tocat ( sau patrunjel pentru cei care nu suporta mararul ).
Sa aveti pofta, eu am avut mai ales ca am savurat tocana cu niste muraturi delicioase.