Cartofi Dauphinoise

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 15018 vizualizari

 

mi se par geniali, un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 150 g branza
  • 1 capatana usturoi
  • 150 g smantana
  • 2 felii cascaval
  • sare, piper
  • boaia de ardei
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat approx 5 minute. Intr-o tava am rasturnat cartofii si i-am introdus la cuptor ( 30 min ) la foc moderat.  Intre timp am pregatit un amestec din branza rasa, smantana si usturoi pisat si am turnat peste cartofi, amestecand bine. I-am introdus din nou la cuptor si cand erau aproape gata am ras cascavalul, lasand sa se rumenasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dovlecei